P. D. James: Mordsalen

Når Dalglish at få opklaret denne mordsag inden det aftalte møde med Emma, som han har tænkt sig at erklære sin kærlighed? Eller må han endnu en gang aflyse deres aftale?

Englands to grand old ladies inden for krimigenren, Ruth Rendell og P.D. James, udgiver næsten samtidigt hver sin nye roman, men der er ikke det mindste tegn på, at alderen - de har begge passeret 70 - trykker de to damer. De er ligeså veloplagte og velskrivende, som de altid har været, og har tilsyneladende stof til mange krimier i sig endnu.

Kriminalinspektør Adam Dalglish besøger sammen med en bekendt et lille museum, der har helliget sig mellemkrigstiden. Da der ugen efter sker et mord på selvsamme museum, bliver Dalglish og hans hold tilkaldt.

Museet drives af tre søskende, og for at forny lejekontrakten skal der være enighed om at fortsætte museumsvirksomheden. Det ønsker den ene af de tre ikke, og måske derfor bliver han myrdet.

Sagen kompliceres yderligere af, at en af de ansatte på museet er tilknyttet MI5. Derfor kræver Dalglish' overordnede, at efterforskningen foregår yderst diskret. Dalglish er desuden af private grunde under tidspres. Han har flere gange måttet aflyse planlagte møder med kæresten Emma på grund af sit arbejde, så nu er det sidste chance.

Som læser er man glad for, at den reserverede og melankolske Dalglish endelig er blevet forelsket og har fundet den kvinde, han vil dele livet med. Det er derfor yderst nervepirrende at vente på, hvorvidt det lykkes Dalglish at nå frem til det afgørende stævnemøde med den udkårne.

Tilhængere af Dalglish og hans efterforskningsteam får atter engang deres forventninger opfyldt. En klassisk og psykologisk velunderbygget krimi, der sobert og intelligent tager pulsen på det engelske samfund netop nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar