Carlos Ruiz Zafon: Vindens skygge

Vindens skygge foregår i Barcelona og hovedpersonen er Daniel, som på det tidspunkt er 10 år. Daniel bor alene med sin far, som har en antikvarboghandel. En dag tager faren Daniel med hen til ”De glemte bøgers kirkegård”, det gør han for at Daniel skal blive ”indviet” som en slags ritual. Der er tusindvis af bøger, og han vælger ”Vindens skygge” af Julian Carax - men i virkeligheden er det måske bogen som udvælger Daniel.

Det er meningen, at Daniel skal beholde denne bog resten af livet.

Lige så snart han er kommet hjem, begynder han at læse ”Vindes skygge” og kan ikke slippe den igen. Daniel finder efterhånden ud af, at Carax, er omgivet af mystik og hemmeligheder. Han begynder at undersøge nærmere omkring denne Carax og han må erfare, at de personer han omgås har slette motiver, da de opdager hans interesse for forfatteren.

Men han møder dog en som han kan stole 100% på, og det er tiggeren Fermin, som er et fantastik menneske.

Det viser sig efterhånden at Daniel og Carax, har mange fællestræk og at deres liv næsten forløber ens, både på godt og ondt.

Vindens skygge er en spændende historie, og den fangede mig fra første side. Bogen indeholder en god blanding af kærlighed, spænding, mystik og mange historiske oplysninger, dog uden at det bliver kedeligt. Jeg glemte både tid og sted, da jeg først var startet på den, så jeg kan kun anbefale denne bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar