Sara Blædel: Grønt støv

Kriminalassistent Louise Rick og kriminalreporter Camilla Lind har kendt hinanden siden de var børn og da en velrenommeret journalist findes myrdet, involveres de begge i sagen. Louise for at opklare den og Camilla for at skrive om den. Men da Camilla kendte den myrdede journalist, tager hun sagen personligt og er opsat på, på egen hånd, at finde frem til morderen for at få afklaret hvorfor hendes ven skulle dø.

Lå han mon inde med oplysninger, som var så fatale, at nogen var nødt til at lukke munden på ham én gang for alle? I så fald: hvilke oplysninger kunne være så sprængfarlige, at de kunne få så voldsomme konsekvenser?

Samtidig har Louise også drabet på den unge Karoline Wissinge at tænke på. Hvem kunne finde på at myrde denne stille, ja man kunne næsten fristes til at sige kedelige, pige, der fremstår som et vaskeægte dydsmønster?

Der er fart over feltet på Københavns politigård og det gør bestemt ikke Louises arbejde lettere, at hun også skal til at bekymre sig om Camilla, som Louise synes blander sig lige lovlig meget i politiets opklaringsarbejde.

Bogen er medrivende og det er spændende at følge udviklingen i de to pigers opklaring af drabene.
Forud for bogen har Blædel lavet en grundig research og dette er medvirkende til at skabe den realistiske atmosfære, som man tydeligt fornemmer, mens man tages med til findesteder, vidneudsagn, forhøringer, obduktioner og dagligdags livet på kontoret.

Grønt støv er den første af tre krimier om Louise Rick og Camilla Lind. Andet bind i serien hedder Kald mig prinsesse mens den tredje hedder Kun ét liv. Alle bøger kan læses læses separat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar