Jo Nesbø: Headhunterne

Roger Brown er headhunter, professionel, analytisk og uden følelsesmæssigt engagement. Han er branchens konge. Det er ham de tyer til når chefstillinger skal besættes i Norges største virksomheder.

Roger er søn af en simpel fordrukken chauffør. Da Roger blev for gammel til at blive slået, begyndte han selv at slå sin far. På samme måde som han havde slået hans mor, uden at det efterlod synlige mærker.

Roger og hans smukke hustru Diana bor i et pragtbyggeri på trehundrede og tyve hundedyre kvadratmeter. Garageporten genkender selv den nye Volvo S80 og åbner sig automatisk.

Men der er for lidt penge til det næste kvartalsafdrag på huslånet. Der er også underskud på galleriet, som Diana har i Oslo. Roger har derfor et bijob som kunsttyv, så han kan betale for deres luksus.

Til en fernisering møder han den hollandske Clas Greve. Greve er den perfekte direktør til en af hans kunder.

Greve fortæller at han har fundet et maleri af Peter Poul Rubens ”Jagten på det kalydoniske vildsvin” i sit hus, som han har arvet efter sin mormor. Maleriet har været forsvundet siden tyskerne plyndrede et galleri i Antwerpen i 1941.

Roger planlægger sit livs største kup, så han kan blive fri af sine økonomiske problemer. På gerningsstedet, i et magisk øjeblik med Rubens under armen, beslutter han at ringe til Diana. Ringetonen fra hendes Prada-telefon er ”A Hard Day´s Night” af Lennon og McCartney, og Roger hører den komme fra Greves soveværelse. Så kan det nok være der kommer skred i tingene.

Headhunterne er en fantastisk krimi hvor siderne vender sig selv. Den er iskold, beregnende, opfindsom, udspekuleret og kvalmende. Man er holdt fast fra første til sidste side. LÆS DEN og du er godt underholdt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar