William Sutcliffe: 6 x kærlighed

Der smages på lidt af hvert her i denne satiriske roman af William Sutcliffe.

Seks unge mennesker fra London dyrker hinanden på næsten kryds og tværs, Lisa og Guy har været sammen i fem år, de holder en fest hvor mange ting går galt. Lisa arbejder sammen med Josh, og Keri er hendes veninde. Graham er Guys bedste ven, og Helen er Guys ekskæreste.

Singleliv, sex, utroskab, selvværdsproblemer og venskab er få af de mange emner der behandles i historien om den kejtede unge mands forhold til kvinder, en kvindes manipulation for at få det som hun vil, kvinden der dyrker singlelivet, manden der er ungkarl, og kvinden der hurtigt bliver deprimeret og trækker andre med sig, og til sidst manden der er hjælpsom.

Om det er bevidst eller ej så har forfatteren formået at ændre de første indtryk jeg fik af personerne til det komplet modsatte. Måske det har noget at gøre med måden han skriver på, fordi han starter med at præsentere en person, igennem den persons øjne, og derefter en anden person i den persons øjne. Og den ene lidt anderledes på situationen end den anden.

Bogen er skrevet i et hurtigt sprudlende sprog med mange direkte sætninger, næsten som var det en film man er med i. Den er levende fra den starter til den slutter. Nogle gange kan man smage, andre gange kan man føle hvad bogens personer er igennem.

Slutningen er for mig at se ganske utrolig smuk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar